Przejdź do głównej zawartości

Wyloguj się do życia




Wyloguj się do życia

Według badania dla serwisu Remote.co przeprowadzonego wśród 200 zdalnych pracowników zatrudnionych w pełnym wymiarze godzin, odłączenie po godzinach pracy jest największym problemem podczas pracy w środowisku wirtualnym (40%).

Pomimo pewnych wad pracy zdalnej, pracownicy zdalni wydają się być bardziej produktywni, szczęśliwsi i bardziej zaangażowani w swoją pracę . I dobre wieści! Liczba prac zdalnych rośnie, zwiększając się o 91% w ciągu ostatnich 10 lat.


Zdalni pracownicy mają różne poglądy na temat rozwoju kariery i liczby osób, które ich zdaniem pracują zdalnie:
  • Tylko 5% bardzo się martwi, że praca zdalna negatywnie wpłynie na ich rozwój zawodowy.
  • Podczas gdy 43% twierdzi, że uważa, że ​​wiele osób pracuje zdalnie, 51% twierdzi, że uważa, że ​​niewielu to robi.


Respondenci ankiety przedstawili migawkę tego, co obejmuje codzienne życie pracownika zdalnego:
  • 94% pracowników zdalnych pracuje głównie ze swoich biur domowych (w przeciwieństwie do miejsc coworkingowych, bibliotek lub kawiarni).
  • 46% nigdy nie musi podróżować na imprezy związane z pracą, 32% podróżuje jeden lub dwa razy w roku, 13% podróżuje trzy do czterech razy w roku, a 9% podróżuje pięć razy lub więcej każdego roku.
  • 59% twierdzi, że praca w domu bardzo lub nieco sprzyja rozwijaniu znaczących relacji ze współpracownikami.
  • 13% zdalnych pracowników zatrudnionych w pełnym wymiarze godzin planuje w tym roku spędzić więcej niż cztery tygodnie urlopu.

Odłączanie się od pracy podczas pracy w domu może być trudne, ale wymyślenie kilku strategii, które pomogą Ci „wyłączyć”, może znacznie przyczynić się do znalezienia lepszej równowagi między pracą a życiem prywatnym.


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Walidacja

Aby leki były dopuszczone do obrotu muszą przejść naprawdę dużą ilość badań i testów. Bardzo istotna jest tutaj walidacja i cały proces z nią związany. Jego obowiązkiem jest udowodnienie, że wszystkie działania są zgodne z aneksem 15 gmp.